Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Raspad peraje diskusa  (Read 399 times)

Offline misoo83

• Početnik
  • *
Raspad peraje diskusa
« on: 21 October, 2011, 12:16:46 »
Imam jedan par koji sam bio prebacio u meku vodu dabi semrestio i nakon 20 dana oni ja pogledam stisnuti u cosak i slabo jedu i ja reko aj vraticu ih u drustveni akvarijum ne moraju ni da se mreste i kad ono odmah ih tuku dva diskusa koji su u drustvenom akvarijumu i ja ugasim svetlo da ih manje tuku i danas ujutro pogledam a ono kod ta dva diskusa sto su bilau mrestnom akvarijumu zadnje peraje ko da se raspadaju  :sad:

Kad sam ih prebacivao iz akvarijuma u akvarijum peraje su im bile normalno izgledale  :shocked:

Ovako to izgleda: EDIT: Fotografije postavljaj direktno!

Jel neko zna mozda sta je u pitanju i na koji nacin da pokusam sa lecenjem

Hvala
« Last Edit: 21 October, 2011, 12:30:21 by nedara »

Offline capara

• Značajni član
Re: Raspad peraje diskusa
« Reply #1 on: 22 October, 2011, 00:05:37 »
Ovo meni lici na ostecenje usled prebacivanja riba mrezicom i neprilagodjene parametre.
Napisi malo o parametrima vode u kojoj su bili i u koju si vodu prebacio ribe,,,

Offline misoo83

• Početnik
  • *
« Reply #2 on: 22 October, 2011, 00:36:42 »
Ribe su bile u PH 8.2 TDS 208 temperatura vode 29 a prebacene su u PH 8.2 TDS 320 temperatura vode 29 stepeni.

Prebacio sam ih jel su po ceo dan i celu noc stajale u cosku i skoro da se nisu ni pomerale islabo su jele ,reko da ih vratim u drustveni akvarijum jel kad su bile u njemu sve je funkcionisalo perfektno ribe bile super izgledale i bile su zdrave, mislim da ih mrezicom nisam ostetio jel sam polako i lako uhvatio i prebacio.

Offline capara

• Značajni član
« Reply #3 on: 23 October, 2011, 00:06:52 »
Moj savet da podignes temperaturu na 32/34 na nekoliko dana i menjas vodu i problem ce se resiti bez lekova....

Offline misoo83

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 23 October, 2011, 02:18:08 »
Hvala na savetu bas sam to probao uraditi odmah prvi dan i sada peraje izgledaju bolje i riba je pocela jesti  :)

Ja podesio 2 grejaca na 34 stepena a ono oni nece da greju vodu u akvarijumu vise od 31 stepen  ali svejedno oba diskusa imaju lepse peraje i izgleda se polako oporavljaju

Offline mom

• Početnik
  • *
« Reply #5 on: 24 October, 2011, 13:29:37 »
 Osim izmena vode mislim da je potrebno da im dodaš mineralne soli i eventualno fishtamin. Nedostatak mineralnih soli bi upravo mogao da bude kriv za to što im se dešava, a Fishtamin bi im malo smanjio uticaj stresa od premeštanja i poboljšao im opštu formu.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
21 May, 2012, 23:15:29

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105551
  • Total Topics: 7300