Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Poll

Koja je ovo vrsta?

elongatus
0 (0%)
demasoni
1 (100%)

Total Members Voted: 1

Author Topic: Pitanje  (Read 917 times)

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
Re: Pitanje
« Reply #10 on: 21 September, 2011, 11:44:10 »
Ovakvi hibridi su nešto najnepoželjnije u ciklidaškoj kulturi i stav ovog foruma se odavno zna povodom toga.

Još gora situacija i bedan osećaj se dobija kada neko ovakve ribe još generacijama međusobno ukršta... e takva osoba se nemože nazvati ''odgajivačem''... a još skrnavije je ako se te ribe prodaju... ( sad bih stavio onaj smajli koji puca iz mašinke).

Djolezmo, ove ribe bi najbolje bilo da baciš u WC, daš nekom predatoru da pojede ili da probaš da na njih upecaš nekog predatora... Zahvališ se osobi od koje si ih dobio/kupio i šutneš ga u bulju!

ciklidi.org
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #11 on: 21 September, 2011, 12:15:24 »
Mislim da je edukacija ciklidasa amatera preko ovog sajta, i bojkot bilo koje neciste vrste ispravna stvar za uraditi.
Predlazem da obogatimo sajt sekcijom sa fotografijama svih novih nabavljenih riba, gde bi iskusni ciklidasi komentarisali kvalitet ribe i tako pomogli svima koji nemaju iskustva.
Ja sam medju prvima taj kome bi neki "odgajivac" mogao da uvali bilo sta slicno nekoj cistokrvnoj ribi, jer nemam iskustva.
Sa druge strane to bi ujedno bila i dobra promocija za kvalitetne odgajivace kod nas.
Pored toga, mnogo bi pomogla i identifikacija pola kod mladih riba (gde je to moguce) pod istom temom, od strane iskusnih ciklidasa.
Takodje uz savete u odnosu (1M + 2Z), bi smo citajuci postove drugih pod istom temom, mogli mnogo bolje da planiramo nase akvarijume.
Eto, samo mali predlog.

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #12 on: 21 September, 2011, 15:15:44 »
U svakom trenutku, bilo ko od članova (početnik ili iskusan) može otvoriti temu sa fotografijama (ili video zapisom) riba o kojima bi želeo da čuje komentar, savet ili da se konsultuje u vezi kvaliteta, polova, čistoće,...

Petre, imaš dobre ideje i namere, ali mislim da nema potrebe otvarati novu sekciju foruma zbog gore napisanog, jer već postoje pod-forumi ''Identifikacija'' i ''Apsolut bigginers'', koji služe za pomoć.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #13 on: 21 September, 2011, 21:03:03 »
^
Hvala Nedara na odgovoru.
Evo i ja cu se potruditi da svoje postove vezane za svoje ribe ukljucim u sekcije koje si naveo.

Sve pohvale za fantastican forum, a nadam se da cemo se svi zajedno truditi da ga jos vise obogatimo svojim interesantnim postovima.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
21 May, 2012, 22:56:54

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105547
  • Total Topics: 7300