Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Kako odrzati artemju?  (Read 989 times)

Offline xrunnerx

• Član
Kako odrzati artemju?
« on: 10 August, 2011, 22:52:15 »
Kako odrzati artemju sto duze zivom? Dali je stavljate u frizider ili...? Kad izlezete artemije vise nego sto vam je potrebno za jedan obrok sta raditi sa ostatkom? i dali dajete artemiju svaki dan?

Offline Shone

• Napredni član
Re: Kako odrzati artemju?
« Reply #1 on: 11 August, 2011, 08:05:24 »
Artemija od izleganja, u istim uslovima u kojima se izlegla ( voda, so, vazduh), može da preživi četiri dana. Znači procediš, sačuvaš vodu, višak artemije vratiš u tu staru vodu, vratiš u flašu i nazad na vazduh... Nije neka velika pamet. Ja hranim artemijom svaki dan i u flaši od 1,5 l nikad nisam pokušavao da izležem više od kafene kašike (koliko god može da stane) jaja. To mi je u najgorem slučaju bilo dovoljno za jedan dan, pa sam tada morao da imam dve flaše sa rasponom leganja od 24 h...
E sad ima da se kupi zamrznuta artemija koja je ogromne, reda veličine 5 mm i veća, znači da može da se uzgaja i do te veličine, ali ja na žalost ne znam kako. Možda ima neko na forumu ko je tako nešto radio...

Offline xrunnerx

• Član
« Reply #2 on: 11 August, 2011, 20:43:04 »
kakva je to dekapsulirana artemija? ako nabavim ovu obicnu kako se odvaja od te kapsule? nikad nisam ima iskustva sa njom pa mi je svaki savet dobro dosao. :kiss:

Offline Duki

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • Wildfang Novi Sad
« Reply #3 on: 12 August, 2011, 13:48:33 »
Dekapsuliranu artemiji dajes takvu kakva je kao svaku suvu hranu, nije losa ali nije kao ziva... Sto se zive artemije tice do dva dana starosti od izleganja ona je dobra posle ce vec potrositi svoju zumancanu kesu i nece vise biti toliko hranjiva kao u prva dva dana tako da ne bi trebalo da stoji duze. Zamutiti kolicinu koja ti je potrebna i tako svaki dan, to je najbolje resenje.
C.C.A.

Offline efi

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 09 September, 2011, 01:10:31 »
http://www.youtube.com/watch?v=2KeGIF7oY7E&feature=related

pokusao sam ja na prozoru u akvarijumu od oko 4l da skupljam ostatke artemije...bez dodatne hrane zamene vode itd je prezivelo par komada sada su oko 6-7 mm velicine...

Offline Tomson

• Član
« Reply #5 on: 25 November, 2011, 20:06:25 »
Kod mene se izlegne tek posle 2 dana. Moguce da je zbog hladnije vode, posto mi ne pada na pamet da grejem vodu, a i da hocu ne mogu. Zive nekih 3 dana, posle toga se vec usmrdi voda.
Ja ih ne procedjujem, nego ugasim pumpu da se smiri voda, jaja isplivaju na povrsinu, pa spricem izvucem iz sredine vode artemiju i spricnem u akvarijum.

Offline No.1

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 25 November, 2011, 21:41:32 »
Artemija moze da poraste ako joj se daje u manjim kolicinama kvasac.
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
« Reply #7 on: 26 November, 2011, 03:04:49 »
Ja sam probao da dajem kvasac,ali mora u bas malim kolicinama inace se voda jako brzo pokvari.......procitao sam da moze i mleko :) kako su dani prolazili bilo ih je sve manje.......ali sam i hranio malce sa njima tako da ne znam koliko bi prezivele na kvascu.....

Offline ZappafisH

• Član
« Reply #8 on: 26 November, 2011, 11:51:19 »
Imam pakovanje ciklopsa koje mi stoji oko godinu dana, nahranio jednom pa sad ne znam je li prosao rok trajanja i kako se uopste hrani sa tim...hrana je u dehidriranom,suvom obliku skoro kao neki prasak...da li i oni moraju da se izlezi ili hranim samo ovako iz kutije...nadam se da nije offtop  :grin:

Offline brod

• Napredni član
« Reply #9 on: 27 November, 2011, 01:13:28 »
Mogu da ti kazem jedno a to je da ciclopsi koje ja koristim za malce su u smrznutom stanju (sveza zamrznuta hrana) imaju rok trajanja 3 godine,tako proizvodjac tvrdi. Predpostqavljam da suva hrana ako se drzi na suvom mestu i nije povukla vlagu moze da traje i duze. To je moje misljenje mada nemora da znaci :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
18 May, 2012, 23:54:56

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105398
  • Total Topics: 7290