Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malci mpange - mozda  (Read 929 times)

Offline xrunnerx

• Član
Malci mpange - mozda
« on: 08 August, 2011, 16:19:59 »
Odmah da se izvinim jel nemam trenutno sliku kod sebe, al i mislim da cete skontati o cemu se radi. Nabavio sam malce neke oko 5 kom lepi narandzasti, ko estherae sa malo vise zute nijanse nego bele. Misleci da su neki mesanci dao sam ih kumi na cuvanje. posle 3 meseca dodjem i iznenadim se pozitivno. jedan mali je ofarban original mpanga muzjak, a ostali su i dalje narandzasto - zuti ali onako prljavi.
Drug Afrika kaze: "Boja ženke je takođe jako zanimljiva – mogli bismo reći da je to neka svetla boja meda, sa blagim ružičastim odsjajem, s tim što su joj sva peraja narandžaste boje (intenzivnije na leđnom i repu), i takođe je uočljiva svetla ivica duž leđnog peraja. Narandžasta boja joj se sa leđnog peraja ,,spušta’’ i na čelo, a prilično često se na odraslim ženkama ističu i braonkaste vertikalne pruge i ,,maska” iste boje. Može imati jednu do dve lažne ikre."
Vidjao sam zenke mpange braon sa primesom ljubicaste mada su malci jos mali nekih 3 cm.

Na kraju pitanje: Kakvi su malci mpange? Dali je moguce da je mpanga ili neka duga vrsta?

Offline aca5

• Početnik
  • *
Re: Malci mpange - mozda
« Reply #1 on: 08 August, 2011, 17:42:01 »
Ja ih razmnozavam vec neko vreme i nikad nisam imao takve mladunce. Zao mi je sto cu ti reci ali to sigurno nije mpanga.

Offline DejaNS

• Član
« Reply #2 on: 08 August, 2011, 17:58:04 »
Ovo su slike mojih mladunaca mpange koji su se izmrestili pre dva meseca (sad su na velicini od 2 cm), a ispod je slika njihovog tate.
Riba što pliva u dva pravca!

Offline DejaNS

• Član
« Reply #3 on: 08 August, 2011, 17:58:43 »
Postavio sam obrnuto slike :huh:
Riba što pliva u dva pravca!

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #4 on: 08 August, 2011, 23:03:51 »
Lepe Mpangice..imas li nesto za menjazu?

Offline xrunnerx

• Član
« Reply #5 on: 09 August, 2011, 01:48:27 »
a sta bi mogli biti? slikacu pa cu postaviti i fotke da vam bude lakse.

Offline xrunnerx

• Član
« Reply #6 on: 17 August, 2011, 14:01:30 »
Evo fotke. Sad razmisljam da nije saulosi mada "zenke" nisu lepe zute. slike su malo losije ali vidi se sustina.

Online bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 17 August, 2011, 14:27:47 »
saulosi! e sad,  razlog zasto zenke nisu onakve kakve si izgooglao ili video na cichlid-forumu, po meni je zato sto se ukrstaju ribe koje su u srodsvu. o tome sam pricao pre par dana. ove tvoje su jos i ok u odnosu kakve sve mogu da budu ribe dobijene nestrucnim stancovanjem

Online bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 17 August, 2011, 14:48:13 »
zaboravih da kazem da razlog moze da bude jednolicna i nekvalitetna ishrana. jednom prilikom sam nabavio neke ribe i podelio ih sa drugom, posle par meseci kada sam bio kod njega, skroz sam se iznenadio. njegove su bile kao isprane. razlog je sto ih je on hranio jednom vrstom neke hrane koju je kupio na merenje a moje su bile hranjene sa 4-5 vrsta vrhunske hrane (tetra,jbl,hikari)

Offline xrunnerx

• Član
« Reply #9 on: 17 August, 2011, 15:25:31 »
Da su lose krvne linije vrlo moguce s obzirom gde sam ih nabavio. A sto se hrane tice dobijaju svasta, sak green, sera flora, tetra pro colour, cichlid sticks, spirulina. Ja sam ribu poklonio kumi, jer imam dosta "coral red" pa da nedodje do hibridizacije ali me stalno mucilo sta je u pitanju. thnx

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
18 May, 2012, 23:52:55

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105397
  • Total Topics: 7290